Egy igazi egyéniség! Finom ásványossággal rendelkező laza bor a nyári estékre.
Zengőből 2009-től készít bort a Naár család. “Szerelem volt az első pillanatban.” – mondta a borász. Annak ellenére, hogy kilóg a Tokaji sorból. Sem illata, íze, savai… nem hasonlítható egyik helyi fajtához sem
A Naár család története Magyarországon egészen az 1750-es évekig, a betelepítés időpontjáig ismert. A sváb ősök ugyanis ekkor érkeztek Sárospatak város környékére. A helyi szőlőfajták művelésébe és a bor készítésébe hamar beletanultak. Így a felmenők kisebb szőlőterületeket már sok generációval ezelőtt is műveltek.
A család a szőlőterületeit 1990-től folyamatosan fejleszti. A fajtáik arányaiban 60% Furmint, 25% Hárslevelű, 10% Sárgamuskotály, valamint Kövérszőlő és Zengő. Idősebb, 40-50 éves tőkéik is vannak, de törekednek új és régebbi területek művelésbe vonására is. Először 2010-ben telepítettek sárgamuskotályt, majd 2016 tavaszán újabb 2,4 hektárral növelték a birtokot, nagyrészt furminttal a Pogány-kút dűlőben.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.