A család és a szőlő…
A Naár család története Magyarországon egészen az 1750-es évekig, a betelepítés időpontjáig ismert. A sváb ősök ugyanis ekkor érkeztek Sárospatak város környékére. A helyi szőlőfajták művelésébe és a bor készítésébe hamar beletanultak. Így a felmenők kisebb szőlőterületeket már sok generációval ezelőtt is műveltek.
A család a szőlőterületeit 1990-től folyamatosan fejleszti. A fajtáik arányaiban 60% Furmint, 25% Hárslevelű, 10% Sárgamuskotály, valamint Kövérszőlő és Zengő. Idősebb, 40-50 éves tőkéik is vannak, de törekednek új és régebbi területek művelésbe vonására is. Először 2010-ben telepítettek sárgamuskotályt, majd 2016 tavaszán újabb 2,4 hektárral növelték a birtokot, nagyrészt furminttal a Pogány-kút dűlőben.