SAN RAMON CAFFEE – MITŐL KÉZMŰVES KÁVÉ?
A kézműves kávét nem az ereje miatt isszuk, nem mondhatjuk rá, hogy „jó erős fekete”. A kézműves kávé savassága, koffeintartalma is gyengébb az ipari kávéknál. Színe világosabb.
A különlegesség, a kávé minősége és ízharmóniája nagyrészt a pörkölőmester szakértelmén, állhatatos munkáján múlik. Nem csupán szenvedéllyel, szeretettel és szakértelemmel fordul az alapanyaghoz, hanem a kávé pörkölését is kiemelt minőségi szinten végzi. A kézművesség legfontosabb ismérve, hogy a pörköléshez gondosan válogatott, jó minőségű, kézi szüretelésű, érett kávészemek szolgálnak alapanyagul.
A San Ramon kávék dél-amerikai, valamint afrikai magaslati termőföldekről származnak, melyek jutazsákokban szállítva jutnak el Magyarországra. Ezeknél a prémium és kézműves kávéknál a legjobb termesztési feltételeket biztosítják. A kávészemeket lassú pörköléssel és kiemelt figyelemmel pörkölik, szemben az ipari, nagy mennyiségű, gyors pörkölésű eljárással. Ez körülbelül 10-15 perc, ennek során az illatanyagok és az aromák egyaránt felszabadulnak.
A pörkölési szint is meghatározza a kávé minőségét. A kézműves pörkölés alkalmazkodik a kávé fajtájához, mégpedig annak érdekében, hogy a savasság, a testesség, a keserűség és az édesség megalkossa a kávé ízkarakterét. A gondos odafigyelés nem csupán a San Ramon kávé pörkölésénél, hanem a tárolásánál és szállításánál is jelen van.
Mindezek összessége az, ami megvalósítja a kézműves kávézás harmonikus élményét, ezáltal gondoskodást, odafigyelést, minőséget kapsz egyetlen csészében!