A napraforgó méz jellemzően illatos, aromás és ízletes. Színe aranysárgától a napsárgáig terjed. A napraforgót általában az utolsó nagyobb tömegű mézelő növények között tartjuk számon, hiszen július végén-augusztus elején vesszük el a méhektől. Kristályosodása közepesen gyors.
Gyűjtési helye: A napraforgó mézünk Dél-alföldi méhészetként Csongrád- Csanád Vármegyében, azon belül is Hódmezővásárhely mezőgazdasági területén kerül begyűjtésre.
Méz megjelenése: Színe aranysárgától a napsárgáig terjed, nagyon könnyen keményre kristályosodik, megkeményedve narancssárga árnyalatúvá válik. A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz folyékonysága napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk meg!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.